Ole Gunnar Solskjaer wprowadza zmiany… w klubowej stołówce

Daily Mail Michał Szweda
Zmień rozmiar tekstu:

Manchester United ma nową stację z żywnością, która została zainstalowana w Carrington – donosi brytyjski „Daily Mail”. Głównym powodem takiej zmiany było podobno niezadowolenie nowego menedżera Ole Gunnara Solskjaera, wynikające z czasu oczekiwania na posiłki.

Po zainstalowaniu nowej stacji z żywnością w stołówce, piłkarze nie muszą już stać po treningu w kolejce po lunch wraz z pracownikami klubu. Nowy trener „Czerwonych Diabłów” był niezadowolony z powodu długiego czasu oczekiwania na posiłki. Zdecydował się na wprowadzenie nowego, szybszego systemu. Zawodnicy nadal będą spożywać posiłki z personelem w ośrodku treningowym, ponieważ Norweg po przyjściu do klubu w grudniu, chciał wprowadzić w swoim miejscu pracy lepszą atmosferę. Chciał się także upewnić, że po porannym treningu wystarczy jedzenia dla całej drużyny.

Solskjaer nie jest pierwszym trenerem na Old Trafford, który po przejęciu klubu zarządził zmiany na stołówce. David Moyes wyrzucił z klubowego menu frytki, ku rozczarowaniu piłkarzy, dla których był to przedmeczowy poczęstunek w piątkowe wieczory, przez wiele lat jeszcze za czasów sir Aleksa Fergusona. Louis van Gaal z kolei zmienił prostokątne stoły na okrągłe, w celu zachęcenia do rozmów w czasie kolacji. Holenderski szkoleniowiec miał także dyktować kto dostanie jedzenie jako pierwszy oraz wyznaczał następnych w kolejce. Na stołówce oddzielił zawodników od personelu.

Jose Mourinho z powrotem zniósł to oddzielenie oraz zmienił oprawione zdjęcia w korytarzu prowadzącym do stołówki. Portugalczyk zastąpił zdjęcia dawnych sław Manchesteru United zdjęciami z triumfu w Lidze Europy oraz Pucharze Ligi w 2017 roku. Miało to zapewnić zawodnikom celebrację własnych sukcesów i niekonfrontowania się na co dzień z przeszłością klubu.

Komentarze

Podobne wpisy

Najnowsze