Getty Images

Oświadczenie Masona Greenwooda. „Nie zrobiłem rzeczy, o które zostałem oskarżony”

Damian Domitrz

Mason Greenwood wystosował oficjalnie oświadczenie odpowiadające na jego zarzuty za napaść na swoją partnerkę. Piłkarz zakomunikował również, jak potoczy się jego piłkarska przyszłość.

OŚWIADCZENIE MASONA GREENWOODA:

Chcę zacząć od tego, że rozumiem ludzi, którzy mnie oceniają przez pryzmat tego, co widzieli i usłyszeli w mediach społecznościowych. Wiem, że będą myśleli o mnie najgorzej.

– Zostałem wychowany tak, by wiedzieć, że przemoc lub znęcanie się w jakimkolwiek związku są złe. Nie zrobiłem rzeczy, o które zostałem oskarżony i w lutym zostałem oczyszczony z zarzutów. Pomimo tego akceptuję błędy, które popełniłem w moim związku i biorę pełną odpowiedzialność za sytuacje, które doprowadziły do wpisu w mediach społecznościowych.

– Zaczynam rozumieć, czym jest odpowiedzialność, aby stanowić dobry przykład jako profesjonalny piłkarz. Jestem skoncentrowany na wielkiej odpowiedzialności, z jaką wiąże się bycie ojcem i dobrym partnerem.

– Decyzja związana z moją przyszłością została podjęta w procesie współpracy pomiędzy Manchesterem United, moją rodziną i mną. Najlepszą decyzją dla nas wszystkich będzie kontynuowanie mojej kariery poza Old Trafford, tak by moja obecność nie wpływała negatywnie na klub. Dziękuję klubowi za wsparcie, odkąd dołączyłem tam w wieku 7 lat. Manchester United na zawsze pozostanie częścią mnie.

– Jestem niezmiernie wdzięczny mojej rodzinie i wszystkim moim ukochanym za ich wsparcie. Teraz muszę odpłacić się za to zaufanie, które mi okazano. Zamierzam być lepszym piłkarzem, ale co najważniejsze dobrym ojcem, lepszym człowiekiem i wykorzystać mój talent w pozytywny sposób, na boisku i poza nim – napisał Mason Greenwood.