Old Trafford
manutd.com

Oświadczenie Manchesteru United ws. kolejnych zmian w zespole zarządzającym klubem

Jakub Brzyski

Manchester United w najnowszym oświadczeniu poinformował o kolejnych zmianach w zespole zarządzającym klubem. Tym razem zapowiedziano, że z końcem sezonu swoje stanowiska zwolnią Cliff Baty oraz Patrick Stewart.

– Manchester United dokonał dwóch zmian w sprawie władz wykonawczych klubu.

– Za porozumieniem stron Patrick Stewart, tymczasowy dyrektor generalny i Cliff Baty dyrektor finansowy, opuszczą klub po zakończeniu tego sezonu. Patrick zostanie zastąpiony w obowiązkach przez Jeana-Claude’a Blanca do momentu rozpoczęcia pracy przez Omara Berradę 13 lipca. Cliffa Baty’ego jako dyrektora finansowego zastąpi Roger Bell.

Joel Glazer: – Chciałbym podziękować Patrickowi oraz Cliffowi za ich służbę w Manchesterze United. Życzę im jak najlepiej na kolejnym etapie życia. Byli oni źródłem cenionych porad i wydawali ekspertyzy przez wiele lat. Patrick objął ważne stanowisko tymczasowego dyrektora generalnego w tym etapie zmian.

Sir Jim Ratcliffe: – Chciałbym osobiście podziękować Patrickowi i Cliffowi za ich wsparcie. Pomogło to nam poznać ten klub i sprawiło, że poczuliśmy się tutaj mile widziani. Szanuję ich decyzję o kontynuowaniu kariery w innym miejscu. Utworzymy nowy zespół zarządzający klubem.